Groep Ipsen

Ipsen is een wereldwijd concern in de specialistische biotechnologie, dat sterk aanwezig is in de gezondheidszorg. Het is onze ambitie om een toonaangevende farmaceutische groep te zijn voor de behandeling van ernstige invaliderende aandoeningen.

 

Een internationale groep

Ipsen is een wereldwijd concern in de specialistische biotechnologie dat sterk aanwezig is in de eerstelijns geneeskunde. Het is onze ambitie om een toonaangevende farmaceutische groep te worden voor de behandeling van invaliderende aandoeningen. Onze expertisegebieden omvatten oncologie, neurowetenschappen, endocrinologie (bij volwassenen en kinderen) en gastro-enterologie. De inzet van Ipsen voor oncologie wordt geïllustreerd door zijn groeiende portefeuille van therapieën om het leven te verbeteren van patiënten die lijden aan neuro-endocriene tumoren, prostaat-, blaas- of nierkanker. Ipsen verkoopt meer dan 20 geneesmiddelen in meer dan 115 landen, met een directe commerciële aanwezigheid in meer dan 30 landen. Wereldwijd heeft de groep meer dan 4600 medewerkers in dienst en het bedrijf noteerde in 2015 een omzet van boven de 1,4 miljard euro.  

Onze strategie

De strategie van Ipsen is gebaseerd op het focussen op therapeutische niches van de gespecialiseerde geneeskunde en op gastro-enterologie wat de algemene geneeskunde betreft.

In de gespecialiseerde geneeskunde:

  • Ipsen concentreert zich op drie therapeutische niche-gebieden waar het bedrijf potentieel heeft om leider te worden: neuro-endocriene tumoren, spasticiteit en esthetische geneeskunde;
  • Ipsen blijft zichzelf versterken op zijn historische therapeutische gebieden: uro-oncologie en endocrinologie;
  • Tegelijkertijd verkent de groep aangrenzende therapeutische gebieden, met name de maag- en darmtumoren en zeldzame kankersoorten.

In de algemene geneeskunde:

  • Ipsen streeft naar optimalisatie van zijn gastro-enterologische portefeuille en naar diversifiëring in aanvullende producten;
  • De groep wil zijn geografische dekking uitbreiden en een gemengd verkoopmodel ontwikkelen van zowel receptgeneesmiddelen als zelfzorgproducten, om de sterke reputatie van de merken ten volle te kunnen benutten.

 

Onderzoek en Ontwikkeling

Bij Ipsen omvat Onderzoek & Ontwikkeling zowel programma’s voor de ontwikkeling van nieuwe moleculen als programma’s voor het beheer van de levenscyclus van bestaande producten. Met een focus op peptiden en toxines, exploiteert en verrijkt onze R&D zijn expertise op deze twee platforms, zowel met betrekking tot fundamenteel onderzoek als op klinisch gebied. Op deze gebieden sluit Ipsen overeenkomsten met zeer gespecialiseerde laboratoria en versterkt het bedrijf zijn beleid om partnerschappen aan te gaan met de grote onderzoeksinstituten en medische centra die internationaal aan de top staan. Ipsen bezit drie centra voor R&D die zijn gevestigd in het hart van wetenschappelijke clusters met een internationale reputatie: Paris-Saclay in Frankrijk, Oxford in het Verenigd Koninkrijk en Cambridge in de Verenigde Staten. In zijn contacten met grote onderzoeksinstituten, geavanceerde medische centra en technologiebedrijven, voert Ipsen een actief beleid van partnerschappen in de geest van open innovatie.  

 

2015: 1,44 miljard euro

omzet (+10,4% t.o.v. 2014)

Meer dan 4600

medewerkers in de hele wereld

1,44 miljard euro

omzet financiële perspectieven 2020

Geüpdatet op 15/01/2018