Wetenschappelijke zaken

Van het fundamentele onderzoek tot de klinische ontwikkeling worden de interne inspanningen van R&D bij Ipsen ondersteund door een actief partnerschapsbeleid.

 

Een actief partnerschapsbeleid

De interne inspanningen van (R&D) bij Ipsen worden ondersteund door een actief partnerschapsbeleid dat, vanaf het stadium van fundamenteel onderzoek tot de klinische ontwikkeling, wordt uitgevoerd door het team van Wetenschappelijke Zaken.

Onze filosofie hierover berust op de vaststelling dat de R&D medewerkers bij Ipsen, ook al zijn ze buitengewoon deskundig op hun terrein, maar een heel klein onderdeel vormen van de wereldwijd beschikbare knowhow op onze specialistische terreinen. Het is dus van fundamenteel belang om synergie na te streven van interne projecten en competenties met die van andere toponderzoekers op het gebied van medische en farmaceutische R&D.

 

Talrijke academische partnerschappen

In het onderzoeksstadium heeft Ipsen talrijke samenwerkingen in het leven geroepen met het Massachusetts General Hospital, het Dana-Farber Cancer Institute en de Harvard Medical School in Boston, Biostar in Singapore, en Inserm (nationaal instituut voor medische wetenschap) in Frankrijk.

Sinds 2008 is Ipsen een langetermijn partnerschap aangegaan met het prestigieuze Salk Institute (La Jolla, Californië) voor fundamenteel onderzoek naar thema’s die voor het bedrijf van belang zijn. Ipsen heeft ook partnerschappen afgesloten voor specifieke projecten met innovatieve biotech bedrijven, waardoor wij toegang hebben tot nieuwe, veelbelovende technologieën om nieuwe kandidaat-medicijnen te ontdekken.

Geüpdatet op 17/08/2017