Oncologie

Kanker wordt veroorzaakt door een functiestoornis van bepaalde cellen van het organisme en vormt een ernstig probleem voor de volksgezondheid. Bij Ipsen vindt u meer informatie over prostaatkanker, blaaskanker, neuro-endocriene tumoren en niercelkanker.

Blaaskanker

Wereldwijd staat blaaskanker op de 6e plaats bij mannen van kanker en op de 12e plaats van kanker bij vrouwen. In 2012 heeft dit gezorgd voor 165.100 overlijdens. Ontdek met Ipsen meer over deze aandoening, de diagnose en de verschillende beschikbare behandelingen.

Neuro-endocriene tumoren

Neuro-endocriene tumoren (NET) uiten zich meestal in het maag-darmkanaal. Al kunnen ze ook symptoomvrij zijn, ze kunnen ook abnormaal hoge hoeveelheden hormonen produceren, die het lichaamsfunctioneren nadelig veranderen en spijsverteringsstoornissen, gewichtsverlies en opvliegers kunnen veroorzaken. Ontdek met Ipsen meer over deze zeldzame endocriene aandoening, de diagnose en de verschillende beschikbare behandelingen.

Niercelcarcinoom

Niercelcarcinoom of nierkanker vertegenwoordigt 2-3% van alle kankers. Ontdek meer over deze aandoening, de diagnose en de behandelingen.

Prostaatkanker

Prostaatkanker is de vaakst voorkomende kanker bij mannen ouder dan 50 jaar en ook de 2e oorzaak van overlijden als gevolg van kanker, na longkanker. Ontdek met Ipsen meer over deze aandoening, de diagnose en de verschillende beschikbare behandelingen.