Oncologie

Kanker wordt veroorzaakt door een functiestoornis van bepaalde cellen van het organisme en vormt een ernstig probleem voor de gezondheid. Bij Ipsen vindt u meer informatie over prostaatkanker, blaaskanker, neuro-endocriene tumoren en niercelkanker.

Blaaskanker

Wereldwijd staat blaaskanker bij mannen op de 6e en bij vrouwen op de 12e plaats van meest voorkomende soorten kanker. In 2012 zijn er 165.100 patiënten overleden aan deze ziekte. Ontdek meer over deze aandoening, de diagnose en de verschillende beschikbare behandelingen.

Neuro-endocriene tumoren

Neuro-endocriene tumoren (NET) komen het meest vaak voor in het maag-darmkanaal. Een aantal zijn symptoomvrij. Een ander deel is symptomatisch. Hierdoor kan het lichaam niet meer goed functioneren en kunnen spijsverteringsstoornissen, gewichtsverlies en opvliegers worden veroorzaakt. Ontdek meer over deze zeldzame endocriene aandoening, de diagnose en de verschillende beschikbare behandelingen.

Niercelcarcinoom

Niercelcarcinoom of nierkanker vertegenwoordigt 2-3% van alle kankers. Ontdek meer over deze aandoening, de diagnose en de verschillende beschikbare behandelingen.

Prostaatkanker

Prostaatkanker is de meest voorkomende kanker bij mannen ouder dan 50 jaar. Het heeft na longkanker de hoogste sterftecijfers van alle soorten kanker. Ontdek meer over deze aandoening, de diagnose en de verschillende beschikbare behandelingen.